گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد بریتانیا به واکسنی دست یافتند که به نظر ایمن میرسد و میتواند سیستم ایمنی انسان را در برابر ویروس کرونا افزایش دهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ واکسنی که دانشگاه آکسفورد برای درمان ویروس کرونا ساخته بیخطر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
آزمایش این واکسن بر روی بیش از یک هزار نفر نشان می دهد که با تزریق آن در بدن آنتی بادی و گلبول سفید تولید میشود که با ویروس کرونا مبارزه میکنند.
هرچند یافتههای جدید دانشگاه آکسفور بسیار امیدوار کننده است اما هنوز خیلی زود است بدانیم که آیا این واکسن فرد بیمار را کاملا درمان یا مصونیت ایجاد می کند یا نه، و آزمایشات بیشتر در حال انجام است.
دانشمندان بریتانیایی آزمایش واکسن بیماری «کووید ۱۹» را در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) بر روی حدود هزار نفر آغاز کردند. نتیجه تحقیقات آنها که روز دوشنبه در نشریه علمی لنست (Lancet) به چاپ رسیده است از تولید ایمنی دوگانه در افراد ۱۸ تا ۵۵ ساله پس از تزریق آزمایشی واکسن ویروس جدید کرونا حکایت دارد.
بیشتر بخوانید:
ادرین هیل، یکی از دانشمندانی که در تحقیق دانشگاه آکسفورد مشارکت دارد اظهار داشت که سیستم ایمنی تقریبا همه افرادی که آزمایش بر روی آنها انجام شده است به واکسن تولید شده واکنش نشان داده است. به گفته وی آزمایش های بیشتر بر روی حدود ۱۰ هزار نفر در بریتانیا، آفریقای جنوبی و برزیل همچنان در جریان است. یک آزمایش دیگر نیز قرار است به زودی بر روی ۳۰ هزار نفر در آمریکا آغاز شود. ادرین هیل افزود که تا پایان سال جاری میلادی ممکن است اطلاعات کافی درباره امکان استفاده از انبوه واکسن بیماری «کووید ۱۹» به دست آمده باشد.
به گفته او واکسن نوع جدید ویروس کرونا به نظر می رسد که منجر به تولید سطحی از پادتن می شود که به سطح پادتن در بهبودیافتگان از «کووید ۱۹» شباهت دارد. ادرین هیل ابراز امیدواری کرد که واکنش سیستم ایمنی و «لنفوسیت تی» (T-cells) در کنار تولید پادتن بتواند ایمنی مضاعفی در بدن افراد واکسینه شده پدید بیاورد.
این دانشمند که مدیریت انستیتوی جنر در دانشگاه آکسفورد را برعهده دارد همچنین این احتمال را مطرح کرد که واکنش سیستم ایمنی بدن انسان با تزریق دوباره واکسن تولیدش شده افزایش خواهد یافت. در آزمایش های اولیه دو دوز از واکسن تولید شده در فاصله ای چهار هفته ای به بدن داوطلبان تزریق شد.
کشف واکسن ویروس کرونا چقدر قطعی است؟
ویروس کرونا همانند HIV، است، برای بیماری ایدز واکسنهای متعددی کشف شد، اما همچنان به نتیجه قطعی نرسیدیم و این احتمال دور از ذهن نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، متخصص بیماری عفونی درباره برخی اظهارات درخصوص امکان کشف نشدن واکسن کرونا گفت: ویروس کرونا همانند HIV، است، برای بیماری ایدز واکسنهای متعددی کشف شد، اما همچنان به نتیجه قطعی نرسیدیم. مینو محرز، متخصص بیماری عفونی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران، درباره موج همه گیری و خانوادگی کرونا اظهار داشت: همچنان بیماران در بیمارستانها بستری هستند، اما هجوم بیماران و تعداد مبتلایان کاهش یافته است. با توجه به برگزار شدن کنکور سراسری و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط عزاداران حسینی، بایستی منتظر موج سوم این بیماری باشیم.
محرز در واکنش به اظهارات دکتر لاری، سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر احتمال عدم وجود واکسن برای ویروس کرونا همانند HIV، گفت: برای بیماری ایدز واکسنهای متعددی کشف شد، اما همچنان به نتیجهای نرسیدیم و این احتمال دور از ذهن نیست، چنانکه این ویروس بخشی از ویژگیهای HIV را به همراه خود دارد.
وی همچنین در خصوص اظهارات وزیر بهداشت درباره اجرای رویکرد فشار و جریمه برای کسانیکه پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند افزود: در تمامی این ۷ ماه، رعایت موارد بهداشتی به مردم تذکر داده شده است و اگر برخی هموطنانمان همچنان این پروتکلها رعایت نکنند بایستی جریمه شوند، زیرا این دسته از افراد نه تنها زندگی خود، بلکه زندگی دیگران را نیز به خطر میاندازند، اما هنوز جریمهای تعیین نشده و این طرح در حد یک گفتگو است.
محرز با اشاره به تحقیقات دانشمندان درباره ماندگاری ۲۱ روزه ویروس کرونا بر روی گوشت و مرغ منجمد شده و انتقال آن به دیگران اظهار داشت: این ویروس از طریق مدفوع دفن میشود و اگر فرد آلودهای که با مواد غذایی به ویژه غذاهای سرد و نپخته سر و کار دارد، دستهای خود را خوب شست و شو ندهد و از دستکش استفاده نکند، میتواند باعث پخش این ویروس شود؛ اما پختن غذا این ویروس را از بین میبرد.